De kolde vintermåneder kan være hårde for lager- og gaffeltruck – og deres førere. Korrekt forberedelse og vedligeholdelse kan gøre din virksomhed klar til en rentabel sæson. For at blive helt klar til de kolde temperaturer har vi udarbejdet 9 trin, der hjælper dig godt på vej til at sikre dine trucks effektivitet og produktivitet hele vinteren igennem.

1. Koldt vejr er hårdt for batterierne4
Kontrollér batteriet og opladningssystemet for optimal ydeevne. Det kolde vejr kan gå ind og påvirke funktionsdygtigheden af batterier, og for at sikre en fortsat effektiv drift bør batteriet og opladesystemet tjekkes godt igennem.

Brug for råd til korrekt opladning af truckbatterier? Så kan du læse mere her.

2. Rengør, skyl og hæld nyt kølervæske i kølesystemet
Kølervæskens funktion er at beskytte motoren og pakninger, så de ikke ruster inde fra. Denne beskyttende evne svækkes over tid, og det anbefales derfor at skifte kølervæsken som en generel tommelfingerregel en gang årligt. Det kan med fordel gøres, når trucken alligevel er til service, ellers er det vigtigt selv at huske det.

3. Kontrollér dækmønstret og dæktrykket
Hvis der er en potentiel risici for sne og is, skal du overveje specielle dæk, der er designet til at klare glatte veje – specielt hvis trucken skal køres udendørs. Om vinteren skal dæktryk kontrolleres ugentligt, da det nemt kan svækkes af de kolde temperaturer.

4. Tjek og skift olie og oliefilter i anbefalede intervaller
Beskidt olie kan forårsage problemer om vinteren. Overvej at skifte til "vintervægt" olie, især hvis temperaturen når under frysepunktet.

5. Kontrollér kritiske komponenter og væsker
Få serviceteknikerne til at kontrollere brændstof-, luft-, hydraulik- og transmissionsfiltre på samme tid. Dette tjekkes som udgangspunkt ved hvert serviceeftersyn.

6. Foretag serviceeftersyn inden vinteren starter
Vintermånederne har en tendens til at forstørre eksisterende problemer. At få tjekket truckens tilstand, komponenter osv. vil derfor være en rigtig god idé, inden det kolde vejr forværrer eventuelle komplikationer eller skader.1

7. Tjek bremserne
Det giver selvfølgelig god mening, at bremserne skal være af en vis standard – generelt hele året rundt. Men i vintermånederne er det især essentielt at tjekke, at truckens bremsesystem fungerer korrekt, idet glat og vådt fører kan forårsage personfarlige situationer.

8. Kontrollér udstødningssystemet
Kulilteudslip kan særligt være farligt under koldt vejr – især når truckene opbevares indendørs.
Idet kulilte er en farveløs og lugtfri gas, er det især vigtigt at holde øje med, at udstødnings-systemet ikke er utæt, da det kan få fatale konsekvenser at indånde den farlige gas.

9. Kontrollér alle lys
Korrekt arbejdslys hjælper med at sikre truckførerne og andre medarbejderes sikkerhed. Derfor bør alle advarselslys, arbejdslys og baglygter tjekkes.

Vi håber, at disse 9 trin har klædt dig godt på til at sikre din truckflådes fortsatte effektive drift, når de kolde vintermåneder rammer.

Har du brug for et serviceeftersyn, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt os

 

Poster_Blog_Truckbatteri_BTN_1920x500_01